Algemeen

Vrijdag 28 juni 2019 Openingsconcert Orgelfestival Limburg in St. Christoffel Kathedraal Roermond


Het openingsconcert in de concertserie van het Internationaal Orgelfestival Roermond is tevens het openingsconcert van het Orgelfestival Limburg 2019 van de Stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg (SOL). Het concert vindt plaats op vrijdag 28 juni 2019 om 20.00 uur in de St. Christoffel Kathedraal Roermond. Jean-Pierre Steijvers bespeelt het orgel, Lei Wang speelt viool en Jan Baerts speelt cello. Met de voltooiing van het orgel in de St. Christoffelkathedraal is Roermond met recht uitgegroeid tot “Roermond Orgelstad”.
Jean-Pierre Steijvers is prijswinnaar van diverse orgelconcoursen. Hij geeft vele concerten in Europa, Japan en de USA. Sinds mei 2004 is hij benoemd tot “Organiste-Titulaire” van de St. Christoffel Kathedraal te Roermond en van het orgel in de Caroluskapel van Roermond. Hij is als docent orgel verbonden aan The Moscow gnessin Summer School. Daarnaast is hij docent orgel, piano en muziektheorie aan ECI Cultuurfabriek te Roermond.
Lei Wang (viool), afkomstig uit Hangzhou, China studeerde af aan het Conservatorium van Shanghai voordat ze naar Europa trok. In 2004 voltooide ze haar studies aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Ze nam deel aan talrijke masterclasses. Haar nog jonge carrière bracht haar al over de hele wereld met muziekfestivals in o.a. Zwitserland en Japan. Ze is vakdocent viool aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en speelt op een Ferdinando Gagliano, gebouwd in Napels rond 1770.
Jan Baerts (cello) startte zijn cellostudies aan het Stedelijk Conservatorium in Hasselt. Hij studeerde in 2003 met grote onderscheiding af aan het conservatorium van Gent en het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij trad sedertdien vele keren op als solist en kamermuzikant. Momenteel is hij cellist in het Brussels Philharmonic en leraar cello aan het Stedelijk Conservatorium te Hasselt. Tijdens het concert klinken werken van onder andere Bach, Homilius, Wammes en Sibelius en ook twee Chinese volksliederen op cello en viool.
Entree is € 10,--.
|Doorsturen